Zbog slučaja Mateo Kovačić više niko ne vjeruje sudijama u Engleskoj
Foto - EPA

Nevjerovatno objašnjenje

Zbog slučaja Mateo Kovačić više niko ne vjeruje sudijama u Engleskoj

Midhat Šljivak

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić imao je dosta sreće što ga sudija derbija Arsenala i Manchester Cityja Michael Oliver nije isključio nakon dva veoma žestoka starta koja je imao. Šef sudija Howard Webb objasnio je zašto je Oliver donio odluku o slanju Kovačića pod tuš.

Mateo Kovačić je u susretu s Arsenalom dobio žuti karton zbog žestokog starta nad Martinom Odegaardom. VAR je pregledao snimak, da bi na kraju sudija na terenu Michael Oliver donio odluku da ne gleda lično šta se dogodilo i potvrdio je odluku o žutom kartonu za hrvatskog veznjaka.

Šef sudija Engleske Howard Webb komentarisao je odluku Michaela Olivera da ne isključi Kovačića kod prvog starta.

"Želimo biti konstantni iz kola u kolo i donositi prave odluke. Ovo je bio žestok start i uvjeren sam da bi Michael Oliver dao crveni karton da je pogledao snimak. Ali, odlučio se za žuti i nije nekorektna odluka".

Potom je Kovačić imao i žestok start nad Declanom Riceom. Webb ističe da Oliver nije želio pokvariti utakmicu drugim žutim za Hrvata.

Oglasi

"Može se reći da je igrač veoma sretan što nije isključen. Michael Oliver je jedan od najboljih sudija na svijetu i nije želio imati negativan utjecaj na utakmicu pretjerujući sa žutim kartonima", istakao je Webb.

Neće se ovo objašnjenje nikako dopasti navijačima Arsenala, ali ni drugim klubovima. Dosta je onih koji vjeruju da bi njihov igrač protiv Cityja definitivno bio isključen u ovakvoj situaciji.

Kovačić je imao sreće što nije ranije otišao pod tuš. Tokom drugog poluvremena ga je menadžer Građana Pep Guardiola i izvadio iz igre jer bi definitivno svaki naredni oštriji start morao donijeti crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Derbi je na kraju okončan pobjedom Arsenala. Slavili su s 1:0 i aktuelne šampione su ostavili na trećoj poziciji dok oni s gradskim rivalom Tottenhamom dijele prvo mjesto.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Da mu je dao crveni celavac pep vi plako i kumio kako ga svi žele oštetiti...evo ko namješta sebi u engleskoj.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi