Arsenal iz bizarnog razloga nije prodao Ozila

Ponovo ostao u Arsenalu

Arsenal iz bizarnog razloga nije prodao Ozila

E. Oštraković

Arsenal se dugo vremena pokušava riješiti Mesuta Ozila, a razlog je velika plata te loša igra ovog nogometaša.

Pričalo se o raznim posudbama, te prodajama, ali Mesut Ozil je uvijek ostajao u Arsenalu, a upravo tako je bilo i u januaru.

Ipak, Arsenal je propustio nevjerovatnu situaciju da ovog nogometaša pošalje na posudbu u Katar, a sve se desilo zadnjeg dana prijelaznog roka.

Da su pristali na to, Arsenal bi za 18 mjeseci uštedio oko 30 miliona eura samo na plati koju dobija Ozil.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, razlog zašto ga Arteta nije pustio da ode je taj što nije mogao osigurati njegovu zamjenu.

Navodno, Arteta je htio ranije pustiti Ozila, te dovesti Olma, a na kraju je sve to propalo, te je i Ozil ostao u Arsenalu. Zaista čudan rasplet situacije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi