Lens bolje da nije ni dolazio u London
Foto - EPA

Francuzi deklasirani od Arsenala

Lens bolje da nije ni dolazio u London

M. Šljivak

Arsenal je večeras u Londonu demolirao Lens s 6:0 i osigurao je plasman u nokaut fazu Lige prvaka. Gosti su u ovom meču potpuno poniženi i to za samo 45 minuta igre.

Arsenal će ove sezone igrati nokaut fazu Lige prvaka. Topnici su večerašnjom uvjerljivom pobjedom nad Lensom (6:0) prošli dalje kolo prije kraja grupne faze i osigurali su prvom mjesto u grupi.

Lens je na Emiratesu u prvih 45 minuta djelovao potpuno izgubljeno, a to je Arsenal maksimalno koristio i do vrha je napunio mrežu francuskog tima.

Golijadu u Londonu otvara Kai Havertz. Nijemac je zabio za 1:0 u 13. minuti meča, a zatim je uslijedio potpuni potom Lensa.

U periodu od 21. do 27. minute Arsenal postiže još tri gola. Redom su pogađali Gabriel Jesus, Bukayo Saka i Gabriel Martinelli za uvjerljivih 4:0.

Tačku na prvo poluvrijeme stavio je Martin Odegaard. Norvežanin je u prvoj minuti nadoknade pogodio za visokih 5:0.

Oglasi

Arsenal je u nastavku malo stao na kočnicu, ali je i dalje bio dominantan tim. Mreža francuskog tima se međutim samo još jednom zatresla, a konačnih 6:0 postavio je Jorginho s penala u 86. minuti.

Tim Mikela Artete je s 12 bodova kolo prije kraja već osigurao prolaz u narednu rundu takmičenja, a sa sobom vode i ekipu PSV Eindhovena koja je sigurno druga zbog boljeg međusobnog omjera s Lensom.

Lens i Sevilla će u međusobnom duelu odlučiti putnika u Evropsku ligu. Francuskom timu je potreban bod, a Sevilli pobjeda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 5. kolo:

Arsenal - Lens 6:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti