Artetin tim izgleda šampionski - Arsenal slavi veliku pobjedu nad Liverpoolom

Topnici se razigrali

Artetin tim izgleda šampionski - Arsenal slavi veliku pobjedu nad Liverpoolom

Edmir Škorić

Fudbaleri Arsenala su u meču 23. kola engleske Premier lige savladali Liverpool rezultatom 3:1, pa su se timu sa Anfielda primakli na samo dva boda zaostatka,

Liverpool je u London došao sa nadom da će povećati prednost nad Topdžijama, no ekipa Jurgena Kloppa pomalo nesretno ostala je bez bodova, a Arsenalu ova tri boda mnogo znače u borbi za sami vrh tabele.

Arsenal je bio bolji u prvih 45 minuta, Redsi bez pravih prilika, ali svejedno smo vidjeli dva pogotka, po jedan na obje strane. Saka je u 14. minuti postigao vodeći gol za Arsenal, ali je u 45+ Gabriel autogolom donio Redsima izjdnačenje.

Saliba je loše gradio loptu, a na kraju Gabriel zatresao vlastitu mrežu. Sve i da nije pao gol, vjerovatno bi Redsi dobili penal zbog prekršaja nad Luisom Diazom.

U nastavku Liverpool je bio konkretniji nego u prvom dijelu, ali je Arsenal ni iz čega došao do prednosti. U 67. minuti Gabrielu Martinelliju nije bilo teško zatresti praznu mrežu, a svemu je prethodila velika greška Virgila van Dijka i golmana Alissona Beckera.

Oglasi

Imali su gosti dovoljno vremena da izbjegnu poraz, ali Arsenal je izdržao i slavi jednu od bitnijih pobjeda u ovoj sezoni. U 88. minuti Konate je dobio drugi žuti karton, pa je Liverpool s igračem manje dočekao kraj duela. U nadoknadi je Trossard matirao Alissona za konačnih 3:1. Treba još istaći da se u drugom dijelu povrijedio Saka, što je svakako zabrinjavajuća vijest za Artetu i navijače londonskog tima.

U narednom kolu Arsenal ide u goste West Hamu u londonskom derbiju, dok će Liverpool ugostiti Burnley.

Ranije danas Manchester United je sa 3:0 pobijedio West Ham, Wolverhampton sa 4:2 slavio u gostima kod Chelseaja, a Bournemouth i Nottingham Forest odigrali su 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U subotu Everton i Tottenham remizirali su sa 2:2, Aston Villa je u Sheffieldu slavila sa 5:0, Brighton je dobio Crystal Palace sa 4:1, Burnley i Fulham odigrali su 2:2, dok je u najboljoj utakmici kola pa možda i sezone Newcastle remizirao s Lutonom (4:4).

U posljednjoj utakmici kola sutra će Manchester City gostovati Brentfordu i u slučaju pobjede izjednačit će se sa Arsenalom na drugom mjestu, ali tim Pepa Guardiole će opet imati meč manje od rivala.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Zadnjih 20 godina AR567AL izgleda sampionski..za to vrijeme imaju 0 OSVOJENIH TITULA, 0 LIGA SAMPIONA, 0 LIGA EVROPA, 0 KONFERENCIKSKIH LIGA..100% SU SVE TROFEJE NEOSVOJILI..svaka cast..
1 3
DamirS
Opet City uzima....nažalost
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi