Arsenal milimetri dijele od velikog pojačanja iz Real Madrida
Ceballos će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u Engleskoj

Ključnu ulogu je imao Unai Emery

Arsenal milimetri dijele od velikog pojačanja iz Real Madrida

S. Pašalić

Arsenal je jako blizu postizanja dogovora oko dovođenja na posudbu igrača Real Madrida Danija Ceballosa.

Klub iz Londona je već obavijestio čelne ljude Reala da je spreman pristati na sve zahtjeve ovog kluba kako bi doveo 22-godišnjeg Španca.

Ceballos je prošle sezone odigrao 34 utakmice i postigao je 3 gola, ali je u LaLigi nastupio samo 13 puta. On je jasno stavio do znanja da želi više igrati, ali trenutno je u Realu jaka konkurencija i odlazak je jedina opcija.

On se ranije povezivao sa mnogim klubovima među kojima su Liverpool, Tottenham i Milan, ali španski AS navodi da je sada "jedan korak od posudbe u Arsenal".

U izvještaju se navodi da je ključnu ulogu odigrao Unai Emery u uvjeravanju Ceballosa da se pridruži klubu iz Londona.

Dani Ceballos je igrao sjajno na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje se nedavno igralo u Italiji i San Marinu gdje je bio jedan od boljih igrača Španije te je u pet utakmica postigao 2 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi