Konačno se završavaju muke Garetha Balea? Velšanin na korak od povratka u Tottenham
Bale je proveo šest godina u Real Madridu

Trenutno samo jedna stvar "koči" postizanje dogovora

Konačno se završavaju muke Garetha Balea? Velšanin na korak od povratka u Tottenham

S. Pašalić

Igrač Real Madrida Gareth Bale mogao bi se vratiti u Tottenham, piše španska Marca.

Spursi su spremni izdvojiti između 50 i 60 miliona eura za Velšanina, a već su obavijestili čelne ljude kluba sa Santiago Bernabeua o svojim namjerama.

30-godišnji Bale je 2013. godine prešao iz Tottenhama u Real za rekordnih 100 miliona eura, a za ovaj klub je nakon toga u šest sezona upisao 230 nastupa i postigao je 102 gola te je osvojio 14 trofeja.

Ipak, posljednja sezona je bila dosta turbulentna za Velšanina koji se zbog loših igara našao i na udaru navijača Reala, a nakon dolaska Zinedinea Zidanea postalo je jasno da za njega nema mjesta u ekipi.

Najveći problem u cijelom ovom poslu bi mogla biti plata Balea. Tottenham je jasno rekao da ne može platiti 17 miliona godišnje, plus bonuse, ali se može postići kompromis.

Bale se trenutno nalazi sa ekipom Reala na pripremama za narednu sezonu, a Spursi imaju vremena do 8. augusta da postignu dogovor oko transfera, jer tada završava prelazni rok u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi