Italijani otkrili sadržaj Guardioline rečenice koja je Ronalda okrenula prema Unitedu

La Repubblica objavila detalje

Italijani otkrili sadržaj Guardioline rečenice koja je Ronalda okrenula prema Unitedu

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo se vratio u Manchester United i to na opšte iznenađenje. 

Manchester United je subotnje jutro počeo s objavom da navijači ne sanjaju već da je Ronaldo ponovo član Crvenih đavola i to nakon 11 godina.

Povratak na Old Trafford nije bio prvi izbor najpopularnijeg fudbalera današnjice, želio je u Manchester City, kod ljutog gradskog rivala i Pepa Guardiole.

Nakon vijesti da bi sve moglo biti gotovo krenula su nagovaranja da promijeni mišljenje. Patrice Evra, Rio Ferdinand i Sir Alex Ferguson su insistirali i na kraju su uspjeli što su htjeli.

Međutim, stvari je značajno promijenio i telefonski poziv kojeg su u noći sa četvrtka na petak imali Ronaldo i Guardiola

Italijanska La Repubblica je otkrila sadržaj rečenice koja je praktično promijenila situaciju i donijela totalni preokret te usmjerila Portugalca ka Old Traffordu.

Oglasi

Sjajni stručnjak je jednom od najboljih od najboljih igrača današnjice između ostalog rekao: "Bilo bi sjajno da dođeš, preživjeli bi zajedno, ali ne mogu ti garantovati ništa."

Kako nije dobio garancije da će igrati Ronaldo se okrenuo ka rezervnoj opciji. Vratio se kući i ispao junak u očima svih navijača Uniteda, iako to prvobitno nije ni planirao.

Poznata je i konačna cifra koju će Juventus inkasirati za prodaju 35-godišnjeg ofanzica i ona će iznositi 23 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United će Staroj dami odmah uplatiti 15 miliona eura, a dodatni bonus iznosit će osam miliona eura. Bonusi nisu previše zahtjevni, pa će Bianconeri od prodaje Cristiana inkasirati tačno 23 miliona eura.

Ronaldu je ovo povratak na Old Trafford gdje je igrao od 2003. do 2009. godine i gdje je već osvojio tri prvenstva i Ligu prvaka. Odigrao je ukupno 292 utakmice u dresu tima sa Old Trafforda i postigao je 118 golova. Kao član engleskog tima dobio je prvu zlatnu loptu 2008. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kada je shvatio da kod Guardiole nece moci provoditi svoje hirove odlucio se za United jer kod Solskjaera ce moci kako hoce hahahhahaah...
4 2
Armin87
Svaka cast vama, najbolji ste na svijetu !!!! ???
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti