Arsenal ne odustaje od igrača Celtica, spremna je ponuda koja se ne odbija
Tierney bi ovog ljeta mogao napustiti Celtic

Unai Emery želi vidjeti Kierana Tierneya u svom timu

Arsenal ne odustaje od igrača Celtica, spremna je ponuda koja se ne odbija

S. Pašalić

Škotski prvak Celtic uskoro očekuje utakmica protiv FK Sarajevo u pretkolu Lige prvaka.

Celtic bi u ovu utakmicu mogao ući oslabljen s obzirom da Arsenal ne odustaje od svojih namjera da dovede Kierana Tierneya na Emirates.

22-godišnji lijevi bek je prošle sezone odigrao 40 utakmica u dresu Celtica te je postigao jedan gol, a Arsenal je za njega poslao ponudu od 15 miliona funti koja je zatim odbijena.

Klub iz Škotske želi dobiti 25 miliona funti za ovog igrača, a prema pisanju engleskih medija Arsenal je sada spreman ponuditi Tierneyu petogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona funti kako bi ga 'namamio' u svoje redove.

Iako je veliki navijač Celtica, Tierney želi napraviti korak naprijed u svojoj karijeri i zatražio je od čelnika škotskog kluba da razgovara sa klubovima koji ga žele dovesti.

Arsenal će ponuditi Tierneyu i sedmičnu platu od oko 70.000 funti čime će zarađivati oko 4 miliona funti godišnje.

Tierney je prošlog ljeta bio na pragu prelaska u Everton, ali se to na kraju nije desilo, a interes za njega je pokazao i Napoli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi