Arsenal odgovorio Juventusu

Ništa od razmjene

Arsenal odgovorio Juventusu

E. Škorić

Londonski Arsenal odbio je ponudu Juventusa, a tiče se razmjene igrača već u januaru.

Italijanski mediji su ranije objavili da je Juventus odbio prijedlog iz sjevernog Londona da naprave razmjenu, prema kojoj bi Alexis Sanchez došao u Torino, a naš Miralem Pjanić krenuo u suprotnom pravcu.

Međutim, sada francuski Sport tvrdi da je Arsenal bio taj koji je spriječio transfer. Čelnici londonskog kluba, na nagovor Arsenea Wengra, rekli su da je "nemoguće Sancheza pustiti".

Odbili su na Emiratesu dati Sancheza za Pjanića, mada nije isključeno da se neki posao napravi u ljetnim mjesecima, ali trenutno definitivno ništa neće biti od toga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mada, Arsenal je zainteresovan za Pjanića, potreban mu je jedan takav igrač u veznom redu, ali opet, ne mogu da zamisle svoju momčad bez rastrčanog i raspucanog Alexisa Sancheza, koji je postigao neke bitne golove ove sezone i koji je jedan od najboljih igrača Topnika.

S druge strane, Pjanić je tek na ljeto stigao iz Rome i za kratko vrijeme je nabrao dobru statistiku i jedan je od vodećih igrača torinske momčadi uprkos brojnim i čestim kritikama. U 22 utakmice je postigao sedam golova uz devet asistencija i svakako to nije nešto čega bi se postidjeli i daleko skuplji igrači od Pjanića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi