Arsenal osvojio FA kup!

Topnicima gradski derbi

Arsenal osvojio FA kup!

E. Škorić

U londonskom derbiju Arsenal je na stadionu Wembley danas s 2:1 savladao Chelsea i osvojio 14. trofej FA kupa.

Chelsea je bolje otvorio današnje finale i poveo nakon samo pet minuta igre. Olivier Giroud je petom ostavio za Christiana Pulišića, a američki reprezentativac pogodio za slavlje Plavaca.

Arsenal se brzo vratio, nekih 20 minuta kasnije. Cesar Azpilicueta je vukao s leđa za dres Pierre-Emericka Aubameyanga, ovaj pada u kaznenom prostoru i Anthony Taylor dosuđuje penal. VAR je provjerio situaciju, dao zeleno svjetlo, a Gabonac zabio za 1:1.

Problemi za Franka Lamparda u 35. minuti jer je morao iz igre izvesti povrijeđenog Azpilicuetu, a uvesti Christensena. Kasnije se i Pulišić povrijedio, no on je nastavio meč.

Gol odluke za Arsenal postiže danas sjajni Aubameyang u 67. minuti. Caballero je bio potpuno nemoćan, a u 73. minuti srušene su sve nade Chelseaja, budući da je Taylor dao drugi žuti karton Mateu Kovačiću.

Zanimljivo da je i 2017. godine, kada je Arsenal također slavio protiv Chelseaja u finalu FA kupa, isti sudac isključio tada Mosesa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Famoza
A realno sta im znaci ovaj FA kup, nit ce igrat sljedece godine ligu evrope nit ligu prvaka
1 13
Penderinos
Ja da izgubim finale od Arsenala podnio bi neopozivu ostavku
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi