Bivši igrač Arsenala ispričao Englezima stravično iskustvo iz Hrvatske

Govorio o zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku u martu

Bivši igrač Arsenala ispričao Englezima stravično iskustvo iz Hrvatske

E. Škorić

Hrvatsku je nedavno pogodio najjači zemljotres još od 1880. godine, a njegovu snagu osjetio je i Robbie Burton, bivši igrač Arsenala koji je ranije ove godine stigao u Dinamo.

Do zemljotresa je došlo 22. marta, a na kraju je jedna osoba preminula uz 27 ranjenih. Pričinjena je ogromna materijalna šteta u središtu Hrvatske, posebno teško je pogođen Zagreb, a Burton je Englezima sada govorio o tome.

I stan engleskog nogometaša, koji je prije Zagreba igrao redovno za U23 tim Arsenala, također je pretrpio štetu. Bojler mu je eksplodirao, krevet se raspao, razbjen je ormar, zidovi su se počeli rušiti...

"Bilo je ludo i vjerojatno najstrašnije iskustvo u mom životu. Bilo je čudno ovdje biti sam i nisam znao šta da radim. Nikada prije nisam doživio zemljotres i nisam znao kako da se nosim s tim", rekao je Burton, dodavši:

"Nazvao sam mamu i tatu odmah u šest sati ujutro. Osjećao sam se loše zbog njih jer su bili na drugom kraju telefonske linije i nisu mogli ništa učiniti. Bio je to najveći zemljotres od 1880. godine. Probudio me je i čuo sam kako tlo podrhtava, krevet se tresao, ormarići su padali. Moj stan je bio oštećen. Nekoliko zidova je puklo, bojler je eksplodirao i posvuda je curio. Moramo sam to popraviti. Grad je prilično star i puno zgrada je uništeno. Nadam se da je sada sve u redu", kazao je nogometaš.

On je otkrio kako je stigao prije pandemije koronavirusa otići u Britaniju da posjeti porodicu i tvrdi da će ga stvari koje je prošao u 2020. godini očajati i pomoći mu da izraste u još većeg borca i čovjeka.

Sada se Burton vraća u Hrvatsku prilagođavajući se životu na kontinentu i ima za cilj izgraditi vlastitu karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imao je priliku da trenira s prvim timom Topnika, ali pravu priliku nikada nije dobio.

„Prošao sam prošlog ljeta na predsezonskoj turneji po Americi pod Unai Emeryjem i bio mi je san da budem dio prvog tima. Nisam bio zvijezda, trening s prvom momčadi bio je dobro iskustvo i osjećao sam se dobro u tom okruženju. Bio sam na klupi u utakmici Liga kupa protiv Nottingham Foresta, ali nisam dobio priliku. Ostaće mi žal što nisam igrao zvaničnu utakmicu u Arsenalu, ali koliko god želite, ne možete uvijek da dobijete ono što želite", kazao je.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi