Arsenal pao na Maksimiru, čudan gol Mullera za Bayern

Pobjede Dinama i Bayerna

Arsenal pao na Maksimiru, čudan gol Mullera za Bayern

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo je napravio veliku senzaciju na otvaranju Lige prvaka. Modri su na Maksimiru uspjeli savladali engleskog velikana Arsenal rezultatom 2:1.

Dinamo je bez straha ušao u meč protiv velikog Arsenala, a na samom otvaranju su imali nekoliko opasnih napada.

Hrabra igra im se isplatila u 24. minuti kada je Pivarić zatresao mrežu gostiju za prednost Dinama od 1:0.

Dodatno je Topnicima otežao francuski napadač Olivier Giroud. On je morao u 40. minuti pod tuš zbog drugog žutog kartona, te je Arsenal u ostatku meča igrao s igračem manje.

Novi gol u mreži londonskog velikana viđen je u 58. minuti. Pogodio je Fernandes za velikih 2:0. Uspio je Arsenal da se vrati u meč. U 79. minuti je pogodio Theo Walcott za 2:1, ali se do kraja ovaj rezultat nije mijenjao.

Bayern je gostovao u Pireju kod Olympiacosa, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 3:0.

Odličan meč su odigrala ova dva tima. Prvo poluvrijeme je donijelo nekoliko jako dobrih prilika, ali se na odmor otišlo bez golova.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Bayern je poveo. Thomas Muller je iznenadio golmana domaćeg tima Jimeneza za prednost Bavaraca od 1:0.

Sjajan meč sa mnogo prilika krunisan je u 89. minuti kada je Mario Gotze pogodio za vodstvo od 2:0. Muller je u nadoknadi s penala postavio konačan rezulat susreta od 3:0.

Grupa F, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo - Arsenal 2:1 (Pivarić 24'ag, Fernandes 58' / Walcott 79')
Olympiacos - Bayern 0:3 (Muller 52', 90+2', Gotze 89')

eUeXZ1TYjad

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.