Arsenal pobijedio Cardiff, sjajan preokret Fulhama protiv Brightona

Premiership, 24. kolo

Arsenal pobijedio Cardiff, sjajan preokret Fulhama protiv Brightona

Fudbaleri Arsenala porazili su večeras na domaćem, terenu Cardiff sa 2:1 u susretu 24. kola Premier lige.

Prije početka meča fudbaleri oba tima pomolili su se za Emiliana Salu koji je večeras trebao debitovati u dresu Cardiffa, ali zbog dobro poznatih razloga možda više i nije među nama.

Bilo kako bilo, Topnici su se mučili sa Cardiffom i prvi gol su postigli tek u 66. minuti. Sead Kolašinac je oboren u šesnaestercu gostiju, Mike Dean je pokazao na bijelu tačku, a precizan je bio Aubameyang za 1:0. Pred sami kraj meča pogodio je i Lacazette za 2:0, da bi konačan rezultat susreta postavio Mendez-Laing u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je čitav meč za svoj Arsenal.

Inače, Topnici su sada na 5. poziciji sa 47 osvojenih bodova, dok je Cardiff ostao u opasnoj zoni sa samo 19.

Jako zanimljivo bilo je i na Craven Cottageu gdje su igrali Fulham i Brighton, a domaći su slavili sa 4:2 iako su gubili 2:0. Chambers, Vietto i dva puta Mitrović su pogađali za domaće, dok je za goste pogađao Murray.

Everton je dobio Huddersfield u gostima sa 1:0, a Wolves kući West Ham sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi