Arsenal pobjedom preuzeo vrh

Topnici jači od čekićara

Arsenal pobjedom preuzeo vrh

M. Maksimović

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 31.kola Premiershipa, Arsenal je u londonskom okršaju savladao West Ham 2:0.

S obzirom na činjenicu kako Manchester United i Chelsea svoje utakmice igraju sutra, Arsenal je ovom pobjedom preuzeo vrh tabele, u ovom trenutku ima bod više od Manchester Uniteda.

Protiv West Hama današnja pobjeda ima posebnu težinu, s obzirom da je ostvarena sa igračem manje, jer je Thomas Vermaelen isključen u 43.minuti. Arsenal je poveo u 5.minuti golom Denilsona, a svoju najbolju priliku West Ham je imao upravo u toj 43.minuti. Tada je Vermaelen prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Guillerma Franca, ali je šut Diamantija odbranio Almunia. Ono što nisu iskoristili igrači West Hama, jesu na drugoj strani u finišu igrači Arsenala.
U 81.minuti je Matthew Upson igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač za bijele tačke je povratnik Cesc Fabregas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.