Žele ga mnogi klubovi, ali Topnici će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača u timu

Martinelli ostaje na Emiratesu

Žele ga mnogi klubovi, ali Topnici će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača u timu

Esmer Oštraković

Sjajne vijesti stižu za navijače Arsenala, jer je jedan od najboljih mladih igrača u ovom klubu jako blizu potpisa novog ugovora.

Naime, Gabriel Martinelli bi ubrzo trebao produžiti ugovor sa Arsenalom, te će postati jedan od najplaćenijih igrača u klubu.

Kako prenose inostrani mediji, nakon što potpiše produženje ugovora, Gabriel Martinelli će imati platu od 200 hiljada funti sedmično.

Obzirom na to koliko trenutno zarađuje novca, ovo će biti ogromno povećanje plate za Brazilca. Naime, njegova trenutna sedmična plata u Arsenalu iznosi 70 hiljda funti sedmično.

Martinelli je uvijek govorio kako je jako sretan u Londonu, te da voli Arsenal i navijače ovog kluba i da nema namjeru da ide iz Londona.

Iako je interes za njega u posljednje vrijeme bio jako velik, iz Arsenala su odlučili da na sve to odgovore upravo novim ugovorom.

Mladi nogometaš koji ima samo 21 godinu je naravno budućnost kluba, ali već sada pruža fenomenalne partije, te se smatra jednim od najboljih igrača u timu.

On je bio dio tima Brazila na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, te je upisao tri nastupa, a njegova reprezentacija eliminisana je u četvrtfinalu od Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku sezone bi Martinelli mogao imati nešto drugačiju ulogu u timu i to da igra kao klasični napadač umjesto povrijeđenog Gabriela Jesusa.

Ostaje da vidimo kakvu će odluku oko toga donijeti Arteta, a od dolaska u Arsenal Martinelli je u 104 nastupa postigao 23 gola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Logicno, jos je MLAD..PRODUZITI ugovor pod HITNO, veliku klauzulu staviti..Neka ove sezone skupi DOSTA MINUTA, pa onda put NEKOG VELIKANA..steta da ovakav igrac igra EVROPA LIGU u sljedecim godinama..
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi