Arsenal poslao ponudu za veznjaka PSG-a

Nkunku u Londonu?

Arsenal poslao ponudu za veznjaka PSG-a

M. Šljivak

Londonski Arsenal će u PSG-u potražiti prvo pojačanje za narednu sezonu.

Prema navodima francuskih medija, Topnici su poslali zvaničnu ponudu za 21-godišnjeg veznjaka Christophera Nkunkua, a ona iznosi 35 miliona eura.

Nkunku nije prvi izbor kod Thomasa Tuchela. Ove sezone je nastupio u ukupno 24 utakmice, čime mladi fudbaler nije zadovoljan i ima namjeru da ode.

Arsenal se odavno povezuje sa njegovim dovođenjem. Na Emirates je trebao stići još u januaru, ali su pregovori propali i Nkunku je ostao u Parizu.

Ovaj 21-godišnji vezni igrač bio je velika želja menadžera Unaija Emeryja. Ipak, Arsenal i PSG nisu uspjeli da se dogovore oko posudbe sa opcijom kupovine i dogovor je propao.

Ipak, od ljeta bi Nkunku mogao obući dres Arsenala. Iz Londona je stigla ponuda od 35 miliona eura, što bi trebalo biti dovoljno da ga PSG pusti.

Nkunku je kao trinaestogodišnjak došao u PSG i prošao je sve omladinske selekcije ovog kluba. Međutim, činjenica da ovaj klub dovodi velike zvijezde nije mu pružila previše šanse u Parizu i realno je bilo očekivati da napusti klub.

Činjenica da je glavna želja menadžera Emeryja znatno će mu olakšati u Londonu. Sigurno da bi tamo dobio šansu da pokaže šta zna i vjerovatno bi osvježio vezni red Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On bi na Emiratesu trebao stići kao zamjena za Aarona Ramseyja koji je postao novi igrač torinskog Juventusa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti