Arsenal postavio ultimatum Barceloni: Do 15. juna ponuda za Aubu!

Katalonci žele Gabonca

Arsenal postavio ultimatum Barceloni: Do 15. juna ponuda za Aubu!

Arsenal je odlučio da poduzme prvi potez kada je u pitanju sudbina Pierra-Emericka Aubaemyanga u ovom timu.

Gaboncu ističe ugovor narednog ljeta i za sada nije poznato želi li potpisati novi. Nekoliko ekipa je zainteresovano da ga angažuje i među njima je Barcelona.

Topnici cu odlučili da ubrzaju stvari i da uskoro postane poznata sudbina njihovog prvog strijelca pa su postavili ultimatum Kataloncima.

Kako prenose španski mediji, Barca mora poslati službenu ponudu za prvu zvijezdu Arsenala do 15. juna. Ukoliko ista ne dođe do tada Arsenal neće ulaziti u pregovore s Barcom.

Topnici će inače od Barce tražiti 50 miliona eura za svog igrača iako je on u posljednjoj godini ugovora.

Daily Mirror je također plasirao sličnu priču i poručio kako Topnici žele riješiti što prije pitanje budućnosti Aubameyanga kako njihova predsezona ovog ljeta ne bi bila zamagljena transfer špekulacijama oko ovog igrača.

Inače, osim Barce zainteresovan je i Real Madrid, ali šuška se kako Florentino Perez nije zainteresovan platiti pomenutu cijenu.

Pomenuti list sumnja da će i Barca platiti 50 miliona eura za igrača koji će uskoro napuniti čak 31 godinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postoje i neke druge opcije za dogovor između dva kluba jer je trener Arsenala Mikael Arteta zainteresovan za Ousmanea Dembelea pa bi moglo doći i do razmjene igrača.

Treba reći na kraju da Aubameyang prkosi godinama i da ove sezone igra možda i najbolji fudbal karijere jer je već postigao 20 golova u svim takmičenjima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yossarian
GAYija je VELIKAN, on se ne boji ni medvjeda. Poyy GAYija, respekt.
4 0
Milos1312
Ma kako je on meni pametan, ljubi ga babo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi