Arsenal potvrdio, Lacazette će malo duže pauzirati

Mora na operaciju koljena

Arsenal potvrdio, Lacazette će malo duže pauzirati

E. Škorić

Francuski napadač Alexandre Lacazette propustit će otprilike šest narednihj sedmica zbog povrede koljena.

Lacazette je propustio velike šanse za Arsenal u gostima kod Tottenhama protekloga vikenda, a čini se kako gubi mjesto pored Pierre-Emericka Aubameyanga, koji je za 52 miliiona funti kupljen iz Borussije Dortmund.

I baš kada je trebao dokazati da zaslužuje igrati i pored dolaska Gabonca, Lacazetteu je stradalo koljeno i klub je potvrdio da će morati sada na operaciju.

Lacazette propušta duele s Ostersudnsom u šesnaestini finala Evropske lige, neće igrati ni u finalu Carabao kupa protiv Manchester Cityja na Wembleyju 25. februara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je postigao četiri gola u samo šest uvodnih mečeva od dolaska u Arsenal, u posjednjih 13 dao je tek jedan pogodak i stoga je Arsenal odlučio kupiti Aubameyanga.

U Arsenalu su operaciju koljena naveli kao "manju proceduru", ali bit će francuskom reprezentativcu potrebno oko pet-šest sedmica za oporavak.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi