Arsenal predstavio novo pojačanje: Lichsteiner potpisao

Zadužio broj 12

Arsenal predstavio novo pojačanje: Lichsteiner potpisao

E. Škorić

Iskusni švicarski bek Stephen Lichsteiner (34) potpisao je danas za Arsenal.

Iskusni bek dolazi iz Juventusa kao slobodan igrač, nakon što je osvojio sedam naslova u sedam sezona u Italiji.

Desni bek je odigrao preko 250 mečeva za Juventus i za Švicarsku je do sada sakupio 99 nastupa, a kapiten je od 2016. godine. U Arsenalu je zadužio dres s brojem 12.

"Stephan donosi ogromno iskustvo i vodstvo našoj ekipi. Igrač je koji posjeduje velike kvalitete i ima pozitivan i odlučan stav", rekao je trener Aresnala Unai Emery.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridesetčetverogodišnji Lichsteiner je karijeru počeo u švicarskom Grasshoperu, a igrao je ui u Lilleu, Laziju, te Juventusu od 2011. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi