Arsenal predstavio Williana: Brazilac izabrao zanimljiv broj

Potpisao na tri godine

Arsenal predstavio Williana: Brazilac izabrao zanimljiv broj · Zvanično

E. Škorić

Sada je i zvanično, mada se to zna odavno, Willian je novi nogometaš Arsenala.

Tridesetdvogodišnji brazilski krilni napadač napustio je Chelsea nakon sedam godina i karijeru nastavlja u gradskom rivalu sa Emiratesa.

Willian je još ranije sve dogovorio s Topnicima i dolazi kao slobodan igrač, a londonski klub danas je s navijačima podijelio tu radost i predstavio svoje najveće ovoljetno pojačanje, barem do sada.

Willian je odigrao 339 utakmica za Chelsea i postigao je 63 gola, a sa Plavcima iz zapadnog Londona je osvojio dvije Premier lige, FA kup, EFL kup i Evropsku ligu.

"Vjerujem da je igrač koji za nas može zaista napraviti razliku. Pratili smo ga posljednjih nekoliko mjeseci, imali smo jasnu namjeru da se pojačamo s ofanzivcem i krilnim igračem i on je igrač koji nam daje mnogo svestranosti, može igrati na tri ili četiri različite pozicije. Ima iskustva sa svime u nogometnom svijetu, ali još uvijek ima ambiciju doći ovdje i pridonijeti tome da klub dovede tamo gdje i pripada. Zaista sam bio impresioniran svim razgovorima koje sam obavio s njim i koliko je želio doći", rekao je trener Arsenala Mikel Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Willian je potpisao ugovor na tri godine i nosit će dres s brojem 12. Taj broj je nekada znao nositi i Thierry Henry, a kasnije Olivier Giroud.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CD3TMKEpSKC/[/instagram]

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Penderinos
Arsenal je dom penzionera za Chelsea poslije cecha, luiza, sada i Willian. Igrač koji ni u jednoj sezoni nije ima 10 ili vise golova ili asistencija. Dosta precjenjen
4 3
tbra
Daj jos Coutinha i da pocnemo!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi