Arsenal prekinuo pobjednički niz, Chelsea pregazio Burnley
Chelsea je ostao tik iza Liverpoola na tabeli, dok je Arsenal sada malo izgubio korak za Redsima.

Premiership, 10. kolo

Arsenal prekinuo pobjednički niz, Chelsea pregazio Burnley

Fudbaleri Crystal Palacea i Arsenala su podijelili bodove u 10. kolu Premiershipa odigravši 2:2, dok je Chelsea bio siguran na gostovanju kod Burnleyja te je slavio sa 4:0. 

Arsenal je bio u velikom nizu pobjeda (11) pred gostovanje protiv Palacea, ali je ona danas prekinuta. Domaći su poveli u nadoknadi prvon poluvremena golom Milivojevića sa penala. Izjednačenje je stiglo u šestoj minuti nastavka kada je Xhaka postigao eurogol iz slobodnjaka, da bi samo pet minuta kasnije Aubameyang pogodio za preokret.

Kada se mislilo da će Topnici ostvariti novu pobjedu, domaći su osam minuta prije kraja preko Milivojevića postigli novi gol sa penala i to je bio konačan rezultat susreta.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Chelsea je slavio na gostovanju protiv Burnleyja sa 4:0. Proradio je Alvaro Morata koji je postigao prvi gol na meču, a kasnije su pogađali Ross Barkley, Willian i Loftus-Cheek. Zanimljivo, Barkley je bio dvostruki asistent čime je samo potvrdio sjajnu formu.

Chelsea je sada drugi na tabeli sa dva boda manje od Liverpoola, dok je Burnley na 15. poziciji sa osam. Dodajmo da se Arsenal ovim remijem popeo na 4. mjesto i zaostaje četiri boda za liderom, dok je Palace na 14. poziciji i ima osam bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

vialli
Dobar derbi u Londonu
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi