Arsenal preko Cityja u finale FA kupa, Kolašinac ušao u samoj završnici

Građani se ispromašivali

Arsenal preko Cityja u finale FA kupa, Kolašinac ušao u samoj završnici

Edmir Škorić

Nogometaši Aresnala na londonskom Wembleyju pobijedili su Manchester City s 2:0 u prvom polufinalu FA kupa.

Iako je City prije meča slovio za favorita, Arsenal je na kraju došao do pobjede i prilike da osvoji Kup, pa će u finalu igrati protiv bobjednika duela Chelsea - Manchester United.

U 14. minuti Lacazetteov gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije, a samo nekoliko minuta kasnije Aubameyang je imao dobru šansu, no nije ju iskoristio.

Već u 19. minuti sjajni gabonski napadač na fantastičan centaršut Pepea zabija pogodak za 1:0 i uveliko usmjerava utakmicu u smjeru koji je odgovarao Topnicima.

Arsenal je konstantno čekao šansu iz kontri, da bi nakon brojnih propuštenih Cityjevih prilika došao do pogotka u 72. minuti. Aubameyang je izašao sam ka golu i mirno pogodio za 2:0.

Građane večeras jednostavno nije išlo, promašivali su sve što su mogli, pa ostaju bez još jednog trofeja. Ranije su za utjehu osvojili Liga kup, a pokušat će da naprave konačno podvig i u Ligi prvaka.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac u igru je ušao u 88. minuti.

[streamable]https://streamable.com/6xvu4t[/streamable]

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Navijam za Redse al mi je drago sto ih jeArsenal dobio koliko su seici samo ulozili para u plastiku.
3 11
Secerko
Gdje gazija kolutic cmarni?
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi