Nakon šest sada pet: Topnici petardom "počastili" protivnike na njihovom terenu
FOTO: EPA

Utakmice Premiershipa

Nakon šest sada pet: Topnici petardom "počastili" protivnike na njihovom terenu

E. Oštraković

Fudbaleri Arsenala su ostvarili novu ubjedljivu pobjedu u gostima. Nakon što su u prošlom kolu postigli šest golova protiv West Hama, sada su sa pet "komada" počastili Burnley na njihovom terenu.

Topnici su već u 2. minuti stigli do prednosti. Martinelli je upisao asistenciju, a prelijep gol postigao je Odegaard.

Do kraja prvog poluvremena u strijelce se upisao i Saka. On je bio siguran sa bijele tačke za vodstvo Arsenala od 2:0.

Drugo poluvrijeme otvorio je Saka svojim drugim golom na ovoj utakmici i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Trossard je u 66. minuti iskoristio asistenciju Havertza, a upravo Nijemac je stavio tačku na i kada je riječ o ovoj utakmici golom u 78. minuti.

Arsenal je tako nakon ove pobjede ostao na samo dva boda zaostatka za liderom ekipom Liverpoola.

Oglasi

Sa druge strane Burnley se nalazi na 19. mjestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

Nottinhgam Forest na svom terenu dočekao je ekipu West Hama i ostvario je pobjedu od 2:0. Prvi gol viđen je u 4. minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a postigao ga je Awoniyi. Drugi gol domaći su postigli u 95. minuti, a strijelac je bio Hudson-Odoi.

Tottenham je šokirao svoje navijače porazom na domaćem terenu od Wolverhamptona, a utakmica je završena sa 2:1 za goste. Gomes je u 42. minuti pogodio za vodstvo Wolvesa, a Kuluševski je u 46. minuti vratio stvari na početak. Svojim drugim golom na ovom susretu Gomes je riješio pitanje pobjedina u 63. minuti utakmice.

Iako su dva puta imali zaostatak Newcastle se uspio spasiti poraza od Bournemoutha na domaćem terenu. Solanke je u 51. minuti pogodio za vodstvo gostiju, a Gordon sa bijele tačke u 58. minuti postiže gol za poravnanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga, u 69. minuti Semenyo je pogodio za novo vodstvo gostiju, a konačan rezučtat utakmice postavio je Ritchie golom u sudijskoj nadoknadi.

Aston Villa slavila je sa 2:1 u gostima kod Fulhama. Watkins je postigao gol za 1:0 u 23. minuti, a isti igrač duplirao je vodstvo gostiju golom u 56. minuti. Domaći su u 64. minuti postigli gol za 2:1, ali više od toga nisu mogli.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topnik1980
Guzijagaaaa hahahaaaaas
1 0
DOKTOR_GAZ_
Nekada 5, nekada 6, kad se PODVUCE CRTA, 0 EVROPSKIH TROFEJA..realnost TOP6.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi