Trossard varkom tijela osramotio Zoumu za cijeli život, pa zabio golčinu karijere!

Ovo ne brane ni tri golmana

Trossard varkom tijela osramotio Zoumu za cijeli život, pa zabio golčinu karijere!

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala igraju trenutno gradski derbi u gostima protiv West Hama i nakon prvog poluvremena već vode sa 4:0, a prvih 45 minuta obilježio je fantastičan pogodak koji je postigao Leandro Trossard.

Topnici su pred meč na London stadionu imali ulogu favorita, ali niko nije baš očekivao da će izabranici Mikela Artete voditi sa 4:0 već nakon prvog poluvremena utakmice.

U prvih pola sata nije bilo golova, a potom je krenula rapsodija gostiju s Emiratesa koji su u očaj bacili navijače West Hama za samo 15 minuta.

Arsenal stiže do prednosti u 32. minuti kada je Rice asistirao za Salibu koji pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Samo devet minuta kasnije na semaforu je bilo 0:2. Arsenal je izborio penal, a gol s bijele tačke postigao je Saka. Već u 44. minuti novi gol za goste, Rice ponovo asistira, a ovaj put mrežu West Hama trese Gabriel.

Oglasi

Međutim, najbolji detalj prvog poluvremena vidjeli smo u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je na scenu stupio Leandro Trossard.

Belgijanac u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi što je i danas dokazao. Naime, igrači Arsenala odigrali su odličnu akciju kada je Odegaard uposlio Trossarda, koji sjajnom varkom tijela vara Zoumu, a zatim spektakularno zabija gol za 0:4.

Majstoriju reprezentativca Belgije koja je oduševila fudbalski svijet možete POGLEDATI OVDJE.

Sigurno je da će Arsenal u nastavku utakmice pokušati da što bezbolnije privede meč na kraju, te upiše nova važna tri boda u borbi za titulu prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Trossarda za njega je ovo bio već deveti pogodak ove sezone za Arsenal u svim takmičenjima.

Ovaj 29-godišnjak na Emirates je stigao prije godinu dana iz Brightona za 24 miliona eura, te je ove sezone počeo da pokazuje zbog čega ga je Arteta toliko želio u svojoj ekipi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi