Kraljevi glupih poteza: Sve ove zvijezde mogle su igrati za Arsenal, ali...

Imali su razlog da ih odbiju

Kraljevi glupih poteza: Sve ove zvijezde mogle su igrati za Arsenal, ali...

E. Ganibegović

Arsenal je klub za koji se vežu mnoge priče, a naročito je među bogatim Englezima poznat kao klub koji ne vodi da baš baca veliki novac za fudbalere.

Dosta pažnje posvećuju mladim fudbalerima i pokuavaju da dovode talente koji će kasnije predstavljati okosnicu prvog tima, ali na tom putu su napravili i nekoliko nevjerovatnih grešaka.

Krenimo s Harryjem Kaneom. On je bio dijete Arsenala, ali su ga Topnici prekrižili jer je imao koji kilogram viška.

Danas, godinama kasnije, Kane je protiv Arsenala postigao 11 golova u dresu gradskog rivala Tottenhama i prvi je napadač reprezentacije Engleske.

David Silva je također morao igrati na Emiratesu, ali nije. Klub je imao mogućnost da ga kupi, no to nije učinio jer je eto, Silva izgledao previše malo i slabo.

Kasnije svi znamo šta je bilo - Silva je izrastao u legendu Manchester Cityja i s tim klubom u Engleskoj osvojio sve što se osvojiti moglo.

Oglasi

Godine 2006. Arsenal je imao priliku da dovede Garetha Balea, no nisu to uradili jer su na lijevom beku, poziciji koju je tada igrao Velšanin, imali Gaela Clichyja i Ashleyja Colea. Eh, da su znali da će Bale izrasti u nevjerovatno lijevo krilo...

Dmitri Payet je također trebao u Arsenal nakon one sjajne sezone u West Hamu, no odbijen je iz bizarnog razloga - navodno bi Arsenal imao previše kreativnosti u napadu.

Dok je igrao za škotski Celtic, Virgil van Dijk je također dobio odbijenicu na Emiratesu - jer je bio previše nonšalantan. Sada bi vjerovatno svaki navijač Arsenala mijenjao bilo kog stopera Topnika za stamenog Holanđanina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I za kraj moramo spomenuti Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin bh. korijena bio je kao mladić pred transferom u Arsenal, no oni su od njega tražili da prvo odradi probu.

Ibra im je poručio da Zlatan ne ide na probe i glatko odbio londonski klub. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Thierry.Henry
Kraljevi glupi poteza?!?!!? Koji normalan novinar moze napisati ovakav naslov i vrijedjati Klub...kao da se djeca na ulici svadjaju. Koliko je igraca Arsenal i Wenger napravili :Song, Nasri,Clichy, itd.. itd Za.mene je kralj glupi poteza prije Npr Barca koja dovede kutinja,grizman,dembelea za 400mi..Pa ih peodaje Haman dzabe..Pa bankrott itd.. Ne vidim razloga za ovako jadan naslov .fuj..****a Ste prava
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi