Legenda Arsenala bijesna na navijače: "Smijete li mu to reći u lice? Ako ne, onda bolje da šutite"

Stao u odbranu Nketiaha

Legenda Arsenala bijesna na navijače: "Smijete li mu to reći u lice? Ako ne, onda bolje da šutite"

Edmir Škorić

Talentovani napadač Eddie Nketiah u subotu je potpisao novi ugovor s Arsenalom, a umjesto broja 30, sada će nositi broj 14.

Novi Nketiahov broj asocijacija je na legendu kluba Thierryja Henryja, koji je od 1999. do 2007. godine nastupao za Arsenal, mada je i 2012. godine kratko boravio na posudbi u klubu iz sjevernog Londona.

Nekoliko navijača Arsenala kritikovalo je tu odluku jer ne vjeruju da 23-godišnji Nketiah ima pravo nositi dres s takvim brojem i da "nikada neće biti na razini Francuza".

U odbranu napadača stao je bivši igrač Arsenala Ian Wright, koju je u kolumni za Daily Mail napisao:

"Šta je broj? Zašto govorite kada nemate ništa pozitivno za reći o našim igračima? Ne možete da se zovete navijačima Arsenala s ovom negativnošću. Smijete li to reći Eddieju u lice? Ako ne, onda bolje da šutite", poručio je Wright.

Nešto slično spominje i igrač Arsenala Gabriel Magalhaes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kako neko može biti tako nezahvalan?", pita se Brazilac, koji je stao u odbranu svog prijatelja i kolege.

Nketiah, koji je u Arsenal došao iz Chelseajeve omladinske selekcije 2015., prošle je sezone postigao 10 golova na 27 utakmica.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi