Arsenal se vratio u Ligu prvaka, a publika na Emiratesu ne pamti boljih 45 minuta

Topnici briljiraju

Arsenal se vratio u Ligu prvaka, a publika na Emiratesu ne pamti boljih 45 minuta

Edmir Škorić
Teme:

Nekoliko posljednjih godina Arsenal nije igrao u Ligi prvaka, no Topnici su se vratili tamo gdje pripadaju i večeras blistaju.

Na Emiratesu je Arsenal ugostio PSV i, čini se, već za 45 minuta sve završio po pitanju pobjednika. Gosti iz Eidnhovena djeluju nemoćno, a Topnici imaju ogromnih 3:0.

Poveli su golom Sake u osmoj minuti, da bi potom krilni igrač u 20. minuti asistirao Trossardu za 2:0. U 38. minuti Trossard asistira, a u strijelce se upisuje Gabriel Jesus.

Imao je Arsenal još šansi pored tog gola i publika u sjevernom Londonu mogla je u potpunosti da uživa, a nema sumnje da će uživati i u nastavku utakmice.

Arsenal se nalazi u grupi B, a pored PSV-a, igraće još sa Lensom i Sevillom. Uz dužno poštovanje ostalima, tim Mikela Artete glavni je favorit grupe i treba da se desi pravo čudo da ne prođe u nokaut fazu.

Nakon 45 minuta večerašnjih utakmica Lige prvaka, Bayern vodi s 2:0 protiv Manchester Uniteda, čiji navijači za razliku od Arsenalovih nikako ne mogu da budu zadovoljni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U duelu Seville i Lensa je 1:1, dok Real Sociedad vodi sa 1:0 proti Intera. Salzburg u Lisabonu vodi protiv Benfice sa 1:0 i ima igrača više, a istim rezultatom Napoli vodi u Bragi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Oni samo PONEKAD IGRAJU LIGU SAMPIONA...nikada je NE OSVAJAJU..SAMPIONI U NEOSVAJANJU EVROPSKIH TROFEJA..
0 0
DOKTOR_GAZ_
AR567AL, majstori lazne nade..0 evropskih trofeja..Mesa Selimovic, Tvrđava..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti