Arsenal remizirao sa Brightonom, Liga prvaka sve dalje

Remi na Emiratima

Arsenal remizirao sa Brightonom, Liga prvaka sve dalje

S. Grebović

U pretposljednjoj utakmici 37. kola engleske Premier lige Arsenal i Brighton su podijelili bodove odigravši remi 1:1. 

Pored toga što je Arsenal u četvrtak igrao polufinale Lige Evrope protiv Valencije i što ga narednog očekuje revanš, Emery je za ovaj susret na teren poslao vjerovatno najboljih 11 koje ima na raspolaganju.

U 8. minuti Jahanbakhsh neoprezno u šesnaestercu ruši Nacha Monreala, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Aubameyang koji tako stiže do svog 21 gola u sezoni.

U nastavku otvorena igra sa obje strane, ali se na poluvrijeme odlazi sa prednošću Arsenala. U 60. minuti Xhaka za dres povlači Marcha, a Anthony Taylor, možda malo prestrogo, ponovo pokazuje na 11 metara. Odgovornost na sebe preuzima Murray i poravnava rezultat.

Arsenal je tako znatno umanjio svoje šanse da kroz prve četiri pozicije naredne sezone zaigra u Ligi prvaka. To će se desiti, jedino ako u narednom kolu Tottanham na svom terenu izgubi od Evertona uvjerljivom razlikom, a Topnici slave na gostovanju kod Burnleya.

Naravno, nije sve izgubljeno, jer bi ekipa Unaija Emeryja eventualnim osvajanjem Lige Evrope sebi ipak osigurala učešće u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gigatron
E jebo ih alija
5 1
GAziJAA___
1, 2, 3, ARSENAL, ARSENAL, ARSENAL..SamiAm123 klosaru, pogledaj tabelu, i raspored..ali vi ste majstori lazne nade, vi se opet nadate mjestu koje vas najbolje opisuje 4RSENAL..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi