Arsenal rutinski dalje, Kolašinac igrao 83 minute
Topnici su bili veliki favoriti u Blackpoolu, a na kraju su i pored rezervnog sastava lako došli do pobjede i prolaza u 4. kolo FA kupa

FA kup

Arsenal rutinski dalje, Kolašinac igrao 83 minute

Edmir Škorić

Arsenal je u 3. kolu engleskog FA kupa, kao gost, savladao Blackpool s 3:0.

Unai Emery je danas odmarao brojne zvijezde, ali i skoro rezervni tim Arsenala lako je došao do pobjede na gostovanju kod niželigaša Blackpoola.

Mladi Joseph Willock je u 11. i 37. minuti tresao mrežu domaće ekipe, da bi u 82. minuti Alex Iwobi ovjerio trijumf Topnika.

Za Arsenal je večeras 83 minute odigrao i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, koji je bio posebna tema navijača Arsenala na Twitteru.

Crystal Palace se namučio protiv Grimsbyja, koji je od druge minute igrao s desetoricom. Domaćinu je tek u 87. minuti Jordan Ayew donio prolaz u 4. kolo.

Istim je rezultatom Bristol City pobijedio Huddersfield, a okršaj timova iz Druge i Prve lige riješio je Brownhill golom u 72. minuti.

Susret Newcastle - Blackburn (1:1) morat će se ponovo igrati, dok je Portsmouth iznenadio Norwich i u gostima slavio s 1:0 uz gol Greena tek u 95. minuti. Mario Vrančić nije ulazio u igru kod domaćeg tima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi