Ramsey je već prežaljen: Arsenal dovodi veliko pojačanje iz Barcelone

Emery želi Suareza na Emiratesu

Ramsey je već prežaljen: Arsenal dovodi veliko pojačanje iz Barcelone

Endin Čaušević

Iako Barcelona neće biti mnogo aktivna u januarskom prelaznom roku veoma je moguće da klub napusti nekoliko fudbalera do kraja ovog mjeseca.

Ernesto Valverde je poručio da nije zainteresovan za dovođenje novih igrača jer je zadovoljan ekipom, no sigurno je da će biti odlazaka s Capm Noua. Postoji nekoliko fudbalera koji su nezadovoljni minutažom, a ispred svih nalazi se Denis Suarez koji je odigrao tek nekoliko utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

Suarez je zatražio od kluba da ga puste u januaru jer želi pronaći tim gdje će imati veću minutažu, a to neće biti teško jer je u Barci odigrao samo šest utakmica. Interes za ovog igrača pokazalo je nekoliko španskih klubova, no u borbu se uključio i Arsenal.

Unai Emery je pokazao veliki interes za Suareza i vjeruje da bi on bio jako dobro pojačanje za Topnike. Navodno, Arsenal je spreman platiti oko 22 miliona eura za ovog 24-godišnjaka, no Barcelona je poslala odgovor da on može ići jedino za 25 miliona eura.

Suarez je već igrao pod palicom Emeryja u Sevilli kada je dvije sezone proveo na posudbi iz Barcelone. Tada je bio standardan član tima i Emery nije krio da mu je Suarez jedan od dražih igrača. Sada kada je jasno da Aaron Ramsey napušta klub čini se da je Suarez savršeno rješenje u veznom redu Arsenala.

Ramsey dogovorio sve s Juventusom

Kada je postalo izvjesno da neće potpisati produžetak saradnje sa Topnicima, interes za Ramseyja postao je ogroman, a dobio je ponude iz evropskih velikana Juventusa, PSG-a, Bayerna, Milana, Intera...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, čini se kako je sjajni veznjak odabrao tim. Mediaset tvrdi kako je Ramsey potpisao predugovor sa torinskim Juventusom i da će se narednog ljeta kao slobodan igrač pridružiti ovom klubu.

Ako se to ispostavi tačnim, to će biti nastavak sjajnog poslovanja torinske Stare dame, koja je godinama unazad dovodila vrhunske slobodne igrače bez ijednog centa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Bolje bi mu bilo u Bayern-u a imao bi i vecu platu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi