Arsenal se oglasio povodom Ozilove objave o muslimanima u Kini

Engleski klub suzdržan po ovom pitanju

Arsenal se oglasio povodom Ozilove objave o muslimanima u Kini

S. Grebović

Veznjak Arsenala Mesut Ozil jučer je putem društvenih mreža poslao poruku povodom zločina koji se provode nad muslimanima u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Nijemac turskih korijena jučer je putem Twittera izjavio:

U Kini spaljuju Kur'ane, džamije su zatvorene, teološke škole i medrese su zabranjene. Vjerski učitelji se ubijaju jedan po jedan i usprkos svemu, muslimani šute", napisao je Ozil i nastavio je:

"Zar ne znaju da je pristanak na progon i sam progon? Ali, zet poslanika Muhameda kaže: 'Ako ne možete spriječiti progon, govorite o njemu javno".

Povodom ove izjave oglasio se i Arsenal, čije boje brani ovaj igrač uz poruku da se klub ograđuje od Ozilovog mišljenja zbog 'uplitanja politike u stvari koje nemaju veze s fudbalom'.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sadržaj njegove poruke predstavlja Ozilovo lično mišljenje. Arsenal se kao fudbalski klub uvijek pridržavao principa na osnovu kojih se ne želi baviti politikom", dodaje se u saopšenju engleskog kluba.

Inače, Ujgurski muslimani su urođenički narod Xinjianga, autonomne regije na sjeverozapadu Kine nad kojim vlasti ove zemlje provode strašne zločine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ISTINA
To nije politika to su zločini ali pošto ste vi poznati kolonijalisti vama su te stvari poznate jer ste iste činili širom svijeta u svojoj istoriji.
8 0
BobPaisley
...a ovi sugavci iz Arsenala pozurili da se ograde od izjave da ne bi koji milion izgubili jer ipak je pteci milion funti nego milion muslimana koje ce ubiti...ja da sam navijac Arsenala prestao bi momentalno podrzavati taj raspali klub.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti