Arsenal slavi finale FA Cupa

Topnici bolji u polufinalu od Cityja

Arsenal slavi finale FA Cupa

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u veliko finale FA Cupa nakon današnje pobjede protiv Manchester Citja sa 2:1 i to poslije produžetaka.

Prvo poluvrijeme donijelo je mnogo uzbuđenja i dobrih prilika na obje strane, ali pogodaka nije bilo pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Nastavak meča donio je također mnogo uzbuđenja, ali ovog puta i golove. Prvi je do vodstva stigao Manchedster Cty i to u 62. minuti pogotkom Sergia Aguera. Argentinac je pobjegao odbrani Arsenala te je rutinski savladao Cecha za 1:0. 

Ipak, Arsenal se nije predavao i do poravnanja su stigli u 71. minuti, a strijelac pogotka bio je Monreal. Iako su do kraja i jedni i drugi mogli do pobjede u regularnom toku, golova ipak nije bilo i ušlo se u produžetke.

Tamo se bolje snašao Arsenal koji je postigao pogodak preko Alexisa Sancheza u 101. minuti te su se plasirali u finale.

Tamo ih čeka ekipa Chelseaja koja je jučer slavila u prvom polufinalu protiv Tottenhama sa 4:2.

FA Cup, polufinale: 

Arsenal-Manchester City 2:1



Potražite više informacija na temu Premier league:





Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi