Ismijava ih godinama, a sada obećava da će prestati ako pomognu Arsenalu: "Naprijed Spursi"

Mesut Ozil se oglasio pred večerašnji derbi Tottenhama i Cityja

Ismijava ih godinama, a sada obećava da će prestati ako pomognu Arsenalu: "Naprijed Spursi"

Endin Čaušević

U Londonu se večeras igra zaostali meč 34. kola Premiershipa između Tottenhama i Manchester Cityja, a navijači Arsenala nadaju se pobjedi svog ljutog rivala. Zbog toga se na Twitteru oglasio i Mesut Ozil s porukom za ekipu Tottenhama i obećanjem za sva vremena.

Okršaj Tottenhama i Manchester Cityja mogao bi uveliko riješiti pitanje prvaka Engleske jer ukoliko Građani večeras slave u Londonu vratit će se na prvo mjesto i kolo prije kraja imati dva boda više od Arsenala.

U posljednjem kolu koje je na rasporedu već za vikend Manchester City će na Etihadu igrati protiv West Hama dok Arsenal pred svojim navijačima dočekuje Everton.

No, jasno je da se Topnici nadaju da će njihov ljuti rival Tottenham večeras dati maksimum kako bi pobijedio protiv Cityja što bi njih dovelo na pole poziciju u posljednjem kolu kada je u pitanju borba za prvaka.

Međutim, navijači Tottenhama jasno su poručili da se nadaju porazu svog tima jer će im to lakše pasti nego da njihov najveći rival Arsenal postane prvak Engleske.

No, iz Tottenhama su najavili da će njihov tim večeras ući u utakmicu maksimalno fokusirano i da će pokušati da pobijede jer i njima bodovi itekako znače u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Oglasi

Pred večerašnji susret oglasio se i legendarni Mesut Ozil koji je svojevremeno igrao za Arsenal, a često je putem društvenih mreža znao da proziva i ismijava Tottenham.

No, i Ozil je poručio da će večeras navijati za pobjedu Tottenhama i obećao je da više nikada neće ismijavati taj klub ukoliko uspiju da savladaju Manchester City.

"Prvi put u životu večeras kažem: 'Naprijed Spursi'. Kako Tottenham večeras ne izgubi više ih nikada neću ismijavati. Obećavam", napisao je Ozil.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmica između Tottenhama i Manchester Cityja igra se od 21 sat i sigurno je da nas čeka pravi spektakl.

Građani će sigurno željeti što prije da riješe pitanje pobjednika, no cijeli svijet se pita kako će Tottenham ući u meč i da li će igrači ovog tima zaista pružiti svoj maksimum da večeras zaustave Manchester City.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi