Sprema se velika 'čistka' u Arsenalu na ljeto
Foto: EPA

Sprema se remont Topnika

Sprema se velika 'čistka' u Arsenalu na ljeto

S. Grebović

Iza ekipe Arsenala je još jedna u nizu od košmarnih i neuspješnih sezona.

Tim iz Sjevernog Londona ni naredne sezone definitivno neće igrati u Ligi prvaka. To je postalo jasno nakon eliminacije ovog tima u polufinalu Lige Evrope od ekipe Villarreala.

Topnici su se nadali da bi eventualni osvajanjem ovog takmičenja zaigrali u toliko željenoj ligi prvaka nakon par godina, ali postalo je jasno da od toga neće biti ništa. U ligi zauzimaju tek 9. poziciju sa 52 boda.

I Liga Evrope bi im mogla izmaći za narednu sezonu, a ako im je za utjehu još uvijek imaju šansu da se plasiraju u Ligu Konferencija, novo UEFA takmičenje.

Prema svemu sudeći Mikel Arteta će ostati menadžer Arsenala za narednu sezonu, dok će u igračkom kadru itekako biti promjena. Na transfer listi će se sigurno naći ime Hectora Bellerina za koga su interesovanje pokazali PSG, Juventus i Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugo ime na transfer listi je golman Bernd Leno, a pored njega cu su i Alexandre Lacazette i Mohamed Elneny. Taj spisak čini ukupno šest imena, a BBC preostala dva nije naveo.

Arsenal će sutra u okviru 36. kola Premiershipa snage odmjeriti u gradskom derbiju sa zahuktalim Chelsejem na Stamford Bridgeu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rifresh
Da čiste se od Europe
6 0
deki666
Daj od.ebi vise seljacino... kako ti ne dopizdi vise, da svi seru po tebi. Me zasluzujes uopste da se bilo ko bavi sa tobom. Bas bi te volio vidjeti uzivo, pa da vidimo dali bi jos koji komentar pustio. Pa da je barem komentar. get a life
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi