Dortmund odbio prvu ponudu, pa postavio cijenu za Aubameyanga

Sada su Topnici na potezu

Dortmund odbio prvu ponudu, pa postavio cijenu za Aubameyanga

E. Čaušević, foto: EPA

Pierre-Emerick Aubameyang nalazi se na izlaznim vratima Borussije Dortmund, a interes za ovog sjajnog napadača pokazao je londonski Arsenal.

Gabonac je propustio prethodne dvije utakmice njemačkog kluba nakon što je suspendovan zbog nediscipline. Jasno je da Aubameyang želi napustiti Dortmund, no čelnici ovog kluba su svjesni i odlučni ga neće pustiti pod svaku cijenu.

Naime, Arsenal je jučer poslao na adresu Dortmunda ponudu od 50 miliona eura za ovog napadača, ali nije dobio pozitivan odgovor. Njemački klub je ekspresno odbio ovu ponudu i poručio londonskom klubu da Aubameyang može ići samo ako dođe ponuda od 70 miliona eura.

Također, njemački Bild piše da bi Dortmund možda i prihvatio ponudu od 50 miliona eura, ali samo ako u transfer bude uključen i Olivier Giroud. S tim bi njemački klub riješio problem ko će biti zamjena za Gabonca u napadu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Aubameyang je već nekoliko sezona najbolji igrač i strijelac Dortmunda, a s ovim klubom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Nedavno je odbio bogatu ponudu iz Kine i jasno je da još uvijek želi igrati na vrhunskom nivou.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi