Arsenal u novu sezonu ulazi sa francuskim štoperskim tandemom?

Saliba dolazi sigurno...

Arsenal u novu sezonu ulazi sa francuskim štoperskim tandemom?

Arsenalu nije išlo pretjerano dobro ni ove sezone, barem ne do prekida iste.

Štoperi su, evidentno je, najveći problem, mada se špekuliše da bi na Emirates mogli stići i novi bekovi.

Ipak, i Arteti je jasno da prvo mora riješiti problem sa centralnim defanzivcima.

Da li su Mustafi, Sokratis i David Luiz jednostavno istrošeni ili je nešto drugo u pitanju, nije za navijače Arsenala ni bitno - stvari se moraju mijenjati. Tu je, naravno, i Rob Holding, ali se i on uklopio u sivilo Arsenalov odbrane.

Prošlog ljeta je Arsenal kupio talentovanog štopera Williama Salibu od St. Etiennea za 30 miliona eura. Pobijedio je Arsenal tada u utrci za potpis sjajnog 19-godišnjaka, ali je dogovoreno da on ovu sezonu ostane na posudbi u francuskom klubu.

Ipak, mladi Francuz sigurno dolazi na Emirates za novu sezonu.

A u štoperskom tandemu bi mu se mogao pridružiti sunarodnjak, 22-godišnji Axel Disasi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je Arsenal u Disasiju prepoznao dugoročno rješenje, pa će ga pokušati dovesti u svoje redove. Nije poznato koliko bi mogao koštati Disasijev transfer iz Reimsa, ali se njegov vrijednost trenutno (prema Transfermarktu) procjenjuje na oko osam miliona eura.

Disasi je ove sezone igrao izuzetno važnu ulogu u ekipi Reimsa, ekipi koja je prekid takmičenja u Ligue 1 dočekala na petoj poziciji i koja se može pohvaliti najmanjim brojem primljenih golova u francuskoj eliti - 21.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yossarian
Raja popustite malo, 142 minusa i 66 prijava za @GAZI.JAGA u samo 5 dana! Ima i većih budala, eno onaj Švabo sa koronom bježi od doktora i policije. Ovaj jest bolestan, ali ne prenosi zarazu.
4 0
SheleSt
GAZIJADNIČE ta bolest šta ti imaš je neizliječiva,iskompleksirani si kreten koj nit smrdi nit miriše,idi pa izdr..j pa se tako malo ispuši redikulu umobolni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi