Arsenal zadržao nadu za plasman u Ligu prvaka
Foto: EPA

Topnici bolji od Middlesbrougha

Arsenal zadržao nadu za plasman u Ligu prvaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala večeras su na gostovanju savladali Middlesbrough (2:1) u okviru 33. kola engleskog Premiershipa.

Topnici su uspjeli upisati veoma važna tri boda u borbi za mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka, dok je za Middlesbrough sada situacija još teža jer se ovaj klub grčevito bori za opstanak. Prvo poluvrijeme nam nije ponudilo baš mnogo uzbudljivih situacija, no Arsenal je u samom finišu uspio da dođe do vodstva.

U 42. minuti utakmice Alexis Sanchez je maestralno izveo slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara, te je doveo londonski klub u vodstvo od 0:1. Ipak, šest minuta u drugom poluvremenu bilo je potrebno Middlesbroughu da se vrati rezultatski u meč.

Downing je sjajno centrirao, a još bolje u kaznenom prostoru gostiju snašao se španski napadač Alvaro Negredo koji je savladao Cecha i izjednačio na 1:1. Domaći su nakon toga preuzeli incijativu na sredini terena pokušavajući doći do preokreta, ali nisu uspjeli.

Sredinom drugog poluvremena Arsenal je odigrao sjajnu akciju. Ramsey je prelijepo prsima asistirao za Ozila koji je bez problema matirao Guzana za 1:2 što se ispostavilo kao konačan rezultat u večerašnjoj utakmici. Arsenal je šesti sa 57 bodova, dok je Middlesbrough na 19. mjestu sa 24 boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Middlesbrough - Arsenal 1:2


Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti