Ozil: I sudije su mi se smijale kada sam došao u Englesku
Foto: EPA

Njemački reprezentativac priznao

Ozil: I sudije su mi se smijale kada sam došao u Englesku

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Mesut Ozil u posljednje vrijeme nalazi se u centru pažnje engleske javnosti zbog priča da će na kraju ove sezone napustiti Arsenal.

Ozil ove sezone, kao i ostatak ekipe, ne pruža partije koje se od njega očekuju. Mediji na Otoku su počeli špekulisati da bi Ozil mogao napustiti Topnike na kraju sezone, no Nijemac je odlučan da ostane. U razgovoru za The Mail, Ozil je izjavio da želi ostati u Arsenalu do kraja ugovora koji ističe na kraju naredne sezone.

Njemački fudbaler je u Arsenal stigao iz redova Real Madrida, a prije toga nosio je dres Werdera. Ozil je priznao da je Premiership dosta drugačiji u odnosu na La Ligu i Bundesligu, te je ispičao zanimljivu anegdotu koju je imao sa sudijama u Engleskoj.

"Fudbal u Engleskoj je dosta žešći u odnosu na Španiju i Njemačku. Veliko iznenađenje za mene je bili ponašanje sudija. Kada sam tek stigao u Arsenal nekoliko puta sam se žalio na odluke sudija i mislio sam da me ne čuju. Oni su me ignorisali, a čak je jedan od njih rekao da ne kukam i da prihvatim da se ovdje ne sudi svaki kontakt. Samo mi je rekao 'Dobrodošao u Premiership'", rekao je Ozil.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi