Arsenal završio posao vrijedan 200 miliona funti

Emirates ostaje generalni sponzor Topnika

Arsenal završio posao vrijedan 200 miliona funti · Zvanično

Teme:

Londonski Arsenal je danas postigao dogovor oko potpisivanja sponzorskog ugovora vrijednog čak 200 miliona funti.

Sa istekom sezone 2018/2019. isticao je i sponzorski ugovor Arsenala i Fly Emiratesa, a danas su dogovoreni uslovi po kojim će biti nastavljena saradnja kluba iz Londona sa jednom od najboljih svjetskih aviokompanija.

Arsenal je sa Emiratesom potpisao petogodišnji ugovor do isteka sezone 2023/2024., a on će biti vrijedan 40 miliona funti godišnje. To če biti drugi najbolji sponzorski ugovor u Premier ligi jer trenutno samo Manchester Uniteda na godišnjem nivou dobija više novca od Chevroleta - 47 miliona funti.

Osim toga, Emirates će po završetku sljedeće sezone osigurati dodatnih 20 miliona funti namijenjenih za potrošnju na igrače, a novi ugovor će biti finansijski bolji od trenutnog za čak 25%.

Špekuliše se da će Arsenal uskoro dobiti i novog sponzora opreme i da bi selekcije kluba iz Londona uskoro trebao oblačiti Adidas, a ne Puma. Međutim, ove informacije treba uzeti sa rezervom jer još uvijek nema nikakve potvrde da će tako zaista i biti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će Arsenalov stadion i dalje nositi ime po Emiratesu, čiji će logo krasiti dresove Topnika, a fudbaleri će njihovim avionima putovati na sve destinacije i prestižne turneje na kojim će učestvovati u narednom periodu.

Veza Arsenala i Emiratesa traje od 2006. godine, a ova kompanija prava na ime stadiona polaže do 2021. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi