Arsenal želi veznjaka iz Serie A, interes potvrdio i agent

Wenger slaže kockice

Arsenal želi veznjaka iz Serie A, interes potvrdio i agent

Iako mnogi navijači Arsenala očekuju da Arsene Wenger na kraju sezone napusti Emirates, od toga, kako stvari stoje, neće biti ništa.

Wenger je u Arsenalu duge 22 godine, a iako ove sezone londonski klub pod njegovim vodstvom ne bilježi baš najbolje rezultate, o odlasku sa klupe ovaj iskusni stručnjak ne razmišlja i već je počeo da sklapa ekipu za narednu sezonu.

Jedan od fudbalera koje Wenger želi dovesti na kraju sezone je Jakub Jankto. Riječ je o mladom igraču Udinesea, koji iza sebe ima vrlo dobru sezonu, a da u cijeloj priči ima istine svjedoči i izjava koju je dao zastupnik ovog češkog reprezentativca Beppe Riso.

"Jankto je imao opcija tokom zime, ali odlučili smo da je za njega najbolje da ostane u Udineseu još neko vrijeme. Važno je da raste i sazrijeva", kazao je Riso, pa se osvrnuo na interes Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U Arsenalu vode računa o mladim igračima i definitivno je da ćemo popričati s njima."

Reprezentativac Češke je u par navrata istakako kako je veliki obožavatelj engleske Premier lige, što Wengeru ide u korist.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi