Dobre vijesti za Prosinečkog: U Arsenalu optimistični po pitanju povrede Seada Kolašinca

Bh. reprezentativac lakše povrijeđen?

Dobre vijesti za Prosinečkog: U Arsenalu optimistični po pitanju povrede Seada Kolašinca

Arsenal je sinoć, nakon serije loših rezultata, pružio odličnu partiju i na san San Siru savladao Milan sa 0:2, u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

Dobar nastup u redovima Topnika je upisao i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, ali je zbog povrede morao skratiti svoj boravak na travnjaku San Sira.

Naime, činilo se da je Kolašinac u jednom momentu nezgodno stao, te je odmah zatražio pomoć ljekarskog tima i izmjenu.

Kolašinac je teren napustio u 62. minuti susreta, a iako u prvi mah nije bilo informacija o kakvoj se povredi radi, sada je jasno da je stradao skočni zglob lijevog beka Arsenala.

Ipak, čini se da u pitanju nije teža povreda, a u Arsenalu se nadaju da će Kolašinac biti spreman već za susret sa Watfordom, koji je na rasporedu u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sead Kolašinac ima problem sa skočnim zglobom, ali nećemo ga još otpisati za nedjelju", kratko je prokomentarisao Arsene Wenger.

Ovo su dobre vijesti i za selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog, s obzirom da će Kolašinac moći konkurisati za prijateljske susrete koje Zmajevi krajem marta igraju sa Bugarskom i Senegalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije