Rusija granatirala Zinčenkov rodni kraj 28. maja, dan kasnije ga je njegov Arsenal šokirao objavom

Nisu marili za njegove osjećaje

Rusija granatirala Zinčenkov rodni kraj 28. maja, dan kasnije ga je njegov Arsenal šokirao objavom

E. Škorić

Ruska vojska je 28. maja izvela raketni napad na regiju Žitomir, odakle dolazi ukrajinski nogometaš Arsenala Aleksandr Zinčenko. Dan kasnije, 29. maja, londonski klub čestitao je rođendan svom bivšem nogometašu, Rusu Andreju Aršavinu, čovjeku koji otvoreno podržava rat.

Ranije se Zinčenko pridružio kupnji dronova za Oružane snage Ukrajine, zajedno s Andrijem Yarmolenkom, Romanom Jaremčukom, Sergijem Rebrovim i pjevačicom MamaRikom.

Također, defanzivac Arsenala sudjelovat će u humanitarnoj utakmici protiv Chelseaja u avgustu od koje će novac biti prebačen za pomoć njegovoj zemlji koja je već dugo na udaru ruske vojske.

Zinčenku, ali i većini Ukrajinaca nije bilo normalno to što je Arsenal na Twitteru objavio video čestitku Aršavinu za njegov 42. rođendan. Na kraju je londonski klub obrisao objavu kada je uvidio brojne komentare ispod objave i koji su uglavnom bili negativni.

Ukupno je ovaj video bio na Twitter profilu Arsenala više od sedam sati. Iz kluba nije bilo komentara.

Aršavin, koji je za Arsenal igrao od 2009. do 2013. godine, javno je podržao rusku invaziju na Ukrajinu, kada je kazao da je spreman ratovati za svoju zemlju. On kao i većina Rusa nije osudio rat u Ukrajini.

Oglasi

Zinčenko se nije oglašavao na tu temu, dok je sažeo rezultat tekuće sezone i priznao da jedva čeka da čuje himnu Lige prvaka.

“Nisam mogao ni sanjati ovako toplu dobrodošlicu koju sam dobio od svih vas. Moja porodica i ja želimo vam puno zahvaliti na ovome. Osobno bih želio izraziti svoju duboku zahvalnost svim topnicima diljem svijeta na vašoj podršci i što ste nas gurali do kraja ove sezone. Ova sezona bila je puna različitih emocija. Ponekad smo vas usrećili, a ponekad razočarali. Jako sam ponosan što sam mali dio ovog prekrasnog kluba i pun samopouzdanja u budućnost. Jedva čekam započeti novu sezonu s himnom Lige prvaka na Emiratesu", poručio je Zinčenko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On bi sada najviše volio da se rat u Ukrajini zaustavi i da se stvari vrate u normalu, ali još uvijek nema primirja na vidiku.

Rano ujutro 24. februara, Rusija je pokrenula raketne i vazdušne napade na većinu ukrajinskih gradova, a zatim pokrenula vojnu invaziju punog opsega. Rat traje već 460 dana.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi