Arsenalovi korneri presudili BATE-u, Napoli rutinski do osmine finala

Liga Evrope, 1/16 finala

Arsenalovi korneri presudili BATE-u, Napoli rutinski do osmine finala

Arsenal je šokantno poražen (1:0) u Bjelorusiji u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope, ali je danas na svom Emiratesu vratio stvari na svoje mjesto protiv BATE-a.

Topnici su upisali laganu pobjedu rezultatom 3:0 i tako prošli u osminu finala Lige Evrope.

Poveo je Arsenal "ni kriv ni dužan" već u 4. minuti i to nakon što je nespretni Volkov poslao loptu u vlastitu mrežu.

Na drugi gol domaćih se čekalo do 39. minute. Xhaka je odlično izveo korner, a Mustafi nadvisio sve u kaznenog prostoru za 2:0, što je bio i rezultat prvog dijela.

Arsenal je sve dileme oko pobjednika i putnika u osminu finala riješio u 60. minuti, novim golom nakon kornera. Xhaka je ponovo ubacio, a ovaj put najviši u skoku je bio Sokratis koji je postavio konačnih 3:0. Treba dodati i da je golman gostiju loše procijenio let lopte.

Do lagane pobjede je došao još jedan veliki favorit za trofej osvajača Lige Evrope - Napoli.

Ancelotti se nije odlučio za najjači sastav pošto je njegov Napoli i u Švicarskoj slavio sa 3:1, a večeras je u revanšu na svom stadionu savladao Zurich sa 2:0.

Poveli su domaći u 43. minuti kada je Ounas sjajno uposlio Verdija, koji je tako postavio rezultat prvog dijela.

Asistent kod prvog gola, bio je strijelac gola za konačnih 2:0. Igrala se 75. minuta kada je Mertens sjajno proigrao Ounasa koji je matirao golmana Zuricha za potvrdu plasmana u osminu finala.

Valencia je večeras na svojoj Mestalli savladala Celtic sa minimalnih 1:0, pa je nakon pobjede od 2:0 iz prvog susreta lagano došla do osmine finala Lige Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pobjedonosni gol za Šišmiše je večeras postigao Kevin Gameiro u 70. minuti susreta.

Treba dodati da je Celtic od 37. minute bio sa igračem manje jer je drugi žuti karton zaradio Toljan.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi