Arsenalu nema spasa, novo razočarenje za navijače na Emiratesu

Premier liga, 15. kolo

Arsenalu nema spasa, novo razočarenje za navijače na Emiratesu

Arsenal je večeras na svom Emiratesu ugostio ekipu Brightona i upisao poraz rezultatom 1:2.

Na ovaj način su Topnici nastavili užasnu seriju. Posljednji trijumf u Premiershipu su ubilježili još 6. oktobra ove godine.

Brighton je u susret ušao bez respekta prema londonskom timu, a gosti su do vodstva stigli u 36. minuti nakon što se Webster odlično snašao nakon gužve pred golom Topnika.

Rezultatom 0:1 se otišlo na odmor, da bi privremeni šef struke Freddie Ljungberg na poluvremenu ubacio Pepea i promijenio raspored igrača na terenu.

Vrlo brzo nakon početka drugog poluvremena Arsenal je izjednačio. Ozil je ubacio, a Lacazzette uspio glavom poslati loptu u mrežu Brightona.

Bolje je igrao Arsenal, napadao i nakon gola za izjednačenje, a mreža gola Brightona se zatresla i u 65. minuti. Ipak, gol Davida Luiza je opravdano poništen zbog ofsajda.

Arsenal od 70. minute bukvalno staje, a Brihgton polako "dolazi sebi". Krenuli su gosti sa napadima, a u 80. minuti su uspjeli stići do novog vodstva. Strijelac gola za 1:2 je bio Neal Maupay.

Dobru priliku za izjednačenje u 87. minuti je propusto rezervista Martinelli, dok je Pepe opasno zaprijetio iz slobodnjaka na isteku devedesete minute. Ipak, do kraja je ostalo 1:2, a gosti su u posljednjim trenucima propustili priliku i za treći gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brihgton je ovom pobjedom prekinuo niz poraza i sa nova tri boda skočio na 13. poziciju. Arsenal je 10. sa 19 bodova. U posljednjih pet mečeva Premiershipa Topnici su na omjeru od tri remija i dva poraza.

Treba dodati da je bh. reprezentativac Sead Kolašinac iz igre izašao u 73. minuti. Za vrijeme provedeno na terenu bio je poprilično agilan, ali nije uspio pomoći svom timu da izbjegne poraz.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...ma ovdje samo treba malo zakrpiti odbranu,dovesti dva kvalitetna veznjaka i nekog boljeg trenera i opet ce biti onaj stari Arsenal koji ce se boriti za 4. mjesto...imaju previse zahtjevne navijace,a klub u 100 i kusur godina postojanja osvojio 2 beznacajna europska trofeja u takmicenjima koja vec odavno ni ne postoje...
4 1
PRAVIGAZIJA
Svaka cast upravi 56SENALA, kakav su samo prelazni rok odradili..strasni PEPE je dosao za skromnih 80 miliona plus najbolji stoper Luis..kako su se samo prsili u prvih 5 kola, kako je to konacno TAJ 56SENAL..ali fino sam im rekao, kao i svake godine, GENETSKI GUBITNICI, tim od 6 mjesta pa DOLE..Trebaju mi biti zahvalani za ovo 56SENAL, jer prema tabeli su 10SENAL..ali oni su u procesu podmlađivanja ekipe, jos od BERGKAMPA..sportski pozdrav svima koji razumiju ono sto cijelo vrijeme pisem, to nije vrijeđanje, to su CINJENICE...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije