Greške se ne praštaju: Sportskom direktoru PSG-a otkaz jer nije doveo De Jonga!
Vodeći Arsenal Wenger je osvojio 17 trofeja. Ipak, činjenica da titule nije bilo još od 2004. godine donijela je raskid saradnje sa njim. Bez obzira na sve, on će ostati upamćen u historiji kluba (Foto: EPA)

Antero Henrique napušta klub

Greške se ne praštaju: Sportskom direktoru PSG-a otkaz jer nije doveo De Jonga!

Midhat Šljivak

Antero Henrique vjerovatno će dobiti otkaz na mjestu sportskog direktora PSG-a nakon što nije uspio da realizuje transfer holandskog fudbalera Frenkieja de Jonga.

Rukovodstvo francuskog prvaka na čelu sa predsjednikom Nasserom Al Khelaifijem, nezadovoljno je učinkom sportskog direktora i prema tvrdnjama ESPN-a, njemu će uskoro biti uručen otkaz.

Razlog što će Henrique dobiti otkaz je propali transfer igrača Ajaxa Frenkieja de Jonga. PSG je bio jako blizu njegovog potpisa, ali je na kraju Barcelona odnijela pobjedu i 21-godišnji veznjak za 75 miliona eura seli na Nou Camp.

Propali tansfer De Jonga je kap koja je prelila čašu. Rukovodstvo PSG-a Henriqueu zamjeri što nije uspio da kvalitetno okonča pregovore o novom ugovoro sa Adrienom Rabiotom, a uspio je i da promaši Lucasa Paquetu.

Ovaj fudbaler mu je također izmakao i potpisao je za Milan, koji je pored PSG-a važio za autsajdera u borbi za ovog fudbalera.

Arsene Wenger prvi kandidat za sportskog direktora PSG-a

Čelnici francuskog velikana već su stupili u kontakt sa Arseneom Wengerom i legendarnog Francuza žele vidjeti na mjestu sportskog direktora.

Već mjesecima se priča da bi 66-godišnji stručnjak mogao dobiti neku ulogu u PSG-u. Na kraju je dobio ponudu da preuzme mjesto sportskog direktora i čeka se njegov odgovor.

Wenger je ranije najavio da se ima namjeru vratiti trenerskom poslu. Ponude postoje, ali je svakako i pozicija sportskog direktora pariškog tima jako izazovna.

"Vjerujem da ću se trenerskom poslu posvetiti ponovo od januara. Još uvijek ne znam koga ću voditi. Odmoran sam, osjećam se dobro i spreman za posao", rekao je Wenger prije nekoliko mjeseci, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Imam ponude mnogobrojnih Saveza da vodim reprezentacije, postoje ponude iz Japana, iz cijelog svijeta", rekao je francuski trener.

Legendarni Francuz je prethodne 23 godine vodio ekipu Arsenala.

Top Komentari

Babo
7-1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi