Wengeru rekli da Salah od Liverpoola traži 400.000 funti sedmično, a on ih iznenadio odgovorom

Objasnio je zašto to misli

Wengeru rekli da Salah od Liverpoola traži 400.000 funti sedmično, a on ih iznenadio odgovorom

E. Čaušević

Mohamed Salah ovih dana nalazi se u centru pažnje engleske javnosti zbog toga što još uvijek nije produžio ugovor s Liverpoolom.

Salah već nekoliko sezona briljira u dresu engleskog kluba i trenutno je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ipak, s Redsima ima ugovor do ljeta 2023. godine, a u Liverpoolu žele da on ostane u klubu.

Međutim, pregovori sa Salahovim agentima ne idu tako lako kao što su u Liverpoolu očekivali jer navodno Egipćanin traži dosta veću platu nego što trenutno ima na Anfieldu.

Prema posljednjim informacijama koje su se pojavile u engleskim medijima Salah želi sedmično da zarađuje nevjerovatnih 400.000 funti, a očito je da Liverpool nije spreman da mu pruži takav ugovor.

O tome je pričao i legendarni francuski trener Arsene Wenger koji je iznenađujuće stao na stranu igrača i objasnio zašto bi Liverpool trebao pristati na to što Salah traži.

"Želi 400.000 funti? Gledajte svaka situacija u fudbalu je drugačija. Morate gledati ljekarski karton igrača i dosta drugih stvari. On nikada nije skoro povrijeđen i stalno igra. I fizički je u sjajnoj formi. Ako vidite da je usporio i ne igra na najvećem nivou onda mu nećete dati toliki novac, ali on je i dalje nevjerovatan", rekao je Wenger i dodao.

"On je neki miks Messija i Ronalda. Od početka sezone pa do Afričkog kupa nacija bio je najbolji igrač svijeta prema svojim igrama i u to nema nikakve dileme. Za takvog igrača trebate sve da uradite da ga sačuvate u ekipi. Isto mislim i o Maneu. Ne želite gubiti takve igrače jer su oni u Liverpoolu postali prave zvijezde i sada su dio historije tog kluba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 29-godišnjak u Liverpool je stigao na ljeto 2017. godine iz Rome za 42 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak.

Od dolaska na Anfield do danas odigrao je za Liverpool 238 utakmica i zabio je čak 153 gola i uz to je dodao još 57 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Koliko su samo na njemu zaradili?treba mu ispuniti svaku zelju, ako planiraju i dalje uzimat trofeje
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti