Arsene Wenger pronašao novi posao

Ništa od povratka trenerskom pozivu

Arsene Wenger pronašao novi posao

E. Čaušević

Francuski stručnjak Arsene Wenger pronašao je novi posao nakon što je na ljeto 2018. godine napustio trenersku klupu Arsenala.

Wenger je u Arsenalu bio preko 20 godina, ali je prošlog ljeta napustio klub sporazumnim raskidom saradnje. Od tada je francuski stručnjak bez posla, a ovih dana povezivao se najviše s dolaskom na trenersko mjesto Bayerna.

Međutim, čini se da od toga neće biti ništa jer je Wenger pronašao novi posao. BBC je objavio danas da se on vraća u fudbal, te da će obnašati funkciju šefa globalnog razvoja fudbala u FIFA-i.

Na taj način završene su špekulacije da bi Wenger mogao preuzeti klupu Bayerna i minhenski klub će morati pronaći neko drugo rješenje. Wenger će na novom poslu imati zadatak da pomaže razvoju muškog i ženskog fudbala.

"Radujem se što ću biti dio ovog izuzetno važnog izazova, ne samo što sam uvijek bio zainteresovan da se bavim fudbalom iz ovog ugla, već i zbog misije koju ima FIFA u cijelom svijetu", rekao je Wenger.

Također, Wenger će postati i član tehničkog panela Odbora međunarodnih fudbalskih federacija, ali i predsjednik tehničke grupe za studije FIFA-e. Sigurno, da je pred njim novo iskustvo koje se itekako razlikuje od trenerskog posla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi