Nezaboravna scena kada je Wenger pokušao da predribla Zidanea, pa neslavno završio

Nije se proslavio

Nezaboravna scena kada je Wenger pokušao da predribla Zidanea, pa neslavno završio

E. Čaušević

Arsene Wenger je najveći dio trenerske karijere proveo u Arsenalu gdje je ostavio zaista dubok trag, ali što se tiče fudbalske karijere tu se ne može pohvaliti da je bio nešto zapažen.

Wenger kao fudbaler nije bio nešto "nadaren" i većinom je igrao u francuskim niželigašima. Karijeru je završio 1981. godine i odlučio je da se posveti trenerskom poslu gdje je bio zaista fantastičan.

On je proveo čak 22 godine na klupi Arsenala s kojim je jedno vrijeme dominirao u Engleskoj. No, penzionisao se prije dvije godine i odlučio da se posveti sebi i svojoj porodici.

Ovih dana na društvrenim mrežama hit je video s humanitarnog meča koji je odigran u maju prošle godine. U centru pažnje je 69-godišnji Wenger koji je na toj utakmici pokušao da predribla Zinedinea Zidanea, ali blago rečeno to mu nije uspjelo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wenger je uzeo loptu i krenuo u dribling, ali je Zidane to završio kao da legendarnog trenera uopšte nema pored njega. Ipak, treba imati hrabrosti pa tako krenuti na jednog od najboljih veznjaka svih vremena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Svojprisebi
Bas nemate sta pisat pa onda bezveze vako. Haj ti Causevicu u 69toj potrci
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi