Arshavin izvrijeđao nježniji spol, njegove seksističke izjave su podigle veliku prašinu

Rus bez dlake na jeziku

Arshavin izvrijeđao nježniji spol, njegove seksističke izjave su podigle veliku prašinu

Edmir Škorić

Bivši ruski reprezentativac i nekadašnji vezni nogometaš Arsenala, Andrej Aršavin, izazvao je lavinu komentara jednom izjavom.

Aršavin se proslavio na Evropskom prvenstvu 2008. godine, postao je jedna od zvijezda evropskog nogometa, ali slava je kratko trajala. Nije uspio do kraja izgurati svoj talent, a zbog nekih seksističkih i drugih kontroverznih izjava izgubio je i simpatije koje je imao od strane fanova širom svijeta.

Obično je Aršavin "kratak na obaraču" i govori sve što misli, a to ga toliko često puta koštalo.

U svojoj biografiji, "555 pitanja i odgovora za žene, novac, politiku i nogomet", Aršavin je dao niz šokantnih komentara, uključujući i neke seksističke.

"Po mom mišljenju, žene i muškarci su potpuno različita bića. Da sam imao mogućnost i snagu da spriječim žene da voze automobile, učinio bih to bez razmišljanja", napisao je Rus.

Druga tema o kojoj je Aršavin govorio i kritizirao je upotreba nedozvoljenih supstanci poznatih kao doping u sportu, posebno u vezi s njihovom uporabom u Rusiji.

„Po mom mišljenju, u svim pojedinačnim sportovima postoji doping. Jednostavno je nemoguće stići bez dopinga. Smatram da u skijanju, plivanju i biciklizmu svi koriste doping", rekao je Aršavin.

Tridesetosmogodišnjak je u karijeri igrao još za Zenit, Kuban i Kairat, a dres ruske reprezentacije obukao je 75 puta i u njemu je postigao 17 golova.

Nije bio cvjećka privatno, a osim izjava kojima je dizao veliku prašinu, 'proslavio' se i s nekoliko skandala vezanih za konzumiranje alkohola, sukobe s policijom i odlaske u striptiz klubove.

Top Komentari

RASanticeva
Gori tekst odavno nisam procitao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi