Arshavin: Ozila ne vidim još dugo u Arsenalu, usporava igru
EPA

Cijeni ga, ali...

Arshavin: Ozila ne vidim još dugo u Arsenalu, usporava igru

Nekadašnji ofanzivac Arsenala Andrey Arshavin izjavio je kako Mesut Ozil nema budućnost na Emiratesu.

Za vrijeme ere Unaija Emeryja svi su bili uvjereni da je samo pitanje vremena kada će njemački fudbaler otići iz Arsenala, ali dolaskom Mikela Artete na mjesto trenera stvari su se promijenile.

Ozilov status u Arsenalu se znatno poboljšao i danas malo ko priča o transferu, međutim Arshavin smatra da neće još dugo nositi igrati za 'Gunnerse' i da je njegov glavni problem što usporava tim.

"Kao fudbalera ga, naravno, poštujem. Mesut je igrač svjetske klase. Ali, za mene lično on usporava igru. Radije bih koristio nekoga drugog. Mikel Arteta misli durgačije, kod njega dosta igra. Poboljšao je svoju igru, no, ipak, ga ne vidim u budućnosti tamo", izjavio je Arhavin za 888Sport.

Arsenal u ovoj sezoni ne bilježi baš najbolje rezultate. Trenutno je tek deveti na tabeli.

"Problem je što nema uravnoteženosti u timu. Ofanzivno dobro stoje, no defanzivno, čak i u mom periodu, Arsenal je loš. Ponekad se to svodi na povrede, a ponekad nema dovoljno iskustva. Ne znam zašto se to ne mijenja", ističe proslavljeni ruski fudbaler.

Smatra kako je Arsenla napravio dobar potez što je Artetu postavio za trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je dobar potez, Arteta je proveo vrijeme u Arsenalu i dobro poznaje klub. Radio je zajedno sa Wengerom i od njega može da iskoristi to stečeno iskustvo. Također, ima poštovanje prema klubu i navijačima. Otkako je došao, stvari idu u dobrom smjeru, ali teško je predvidjeti mogu li završiti u zoni Lige prvaka. Pogotovo sad u ovom vremenu", dodao je.

Po završetku karijere Arshavin se okrenuo trenerskom poslu, a trenutno radi u Zenitu s mlađim uzrastima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi